lauravanderwolf.reismee.nl

Camping trip, dagelijkse dingen, Seattle en Labor day

T is tijdje geleden dat ik wat van mezelf heb laten horen. T gaat goed met me althans naar alle omstandigheden. ik geniet hier volop en elke dag beleef ik weer verbazingwekkende dingen.. Crazy people die amerikanen.

We zijn anderhalve week geleden op campingtrip gegaan, met trailer en al. Reis duurde gelukkig maar 3 uurtjes en toen we daar aankwamen wist ik niet wat ik zag, amerikaanser dan dat kon je bijna niet krijgen. een campingplek (met 5 andere gezinnen) aan een rivier, in een bos en mensen hadden serieus koelkasten meegenomen en hele tafels vol met eten neergezet, verwarmingsketels voor in de tent (slim maar toch).

De eerste dag hebben we beetje aan t zwembad gehangen en s'avonds bij t kampvuur gezeten. Ik heb die avond ook m'n eerste s'more gehad. Dat is zeg maar een crackertje met blokjes chocola en dan met een verwarmde marshmallow en dan bovenop weer een crackertje, ik moet toegeven was erg lekker. Voor de rest beetje spelletjes gedaan rond t kampvuur was gewoon erg gezellig.

De tweede dag hebben we in de ochtend vooral bij t zwembad gehangen en s'middags gingen we met de tubbings op de rivier. Tubbings zijn zeg maar die ronde opblaasbare banden en we gingen dus gewoon lekker dobberen op de rivier af en toe een stroomversnelling erin en voor de rest lekker zonnebaden.

De dag erna was het 'mannendag' en gingen de mannen weg en moesten wij voor alles zorgen nou prima niet heel veel gedaan.
en de laatste dag dat we er waren was t eindelijk 'vrouwendag' dat betekende optutten en gezellig naar t duitse dorpje leavenworth.. ja je leest het goed duitse.. t was natuurlijk 1 grote giller want overal waar je keek was t gewoon duits met zwitserse en oostenrijkse aspecten. Hele leuke dag gehad met alle vrouwen, lekker bij starbucks gezeten, italiaans geluncht en lekker gesnuffeld in de winkels.
Toen we terugkwamen had ik toch wel even m'n eerste heimwee momentje. Ik miste heel erg m'n vrienden en familie en ik had het er echt even moeilijk mee omdat ik echt besefte dat dit voor heel lang is. Eerst besefte ik het niet zo en dacht ik oh 10 maandjes zo voorbij maar t is echt een hele lange tijd.

eenmaal weer terug in t oude vertrouwde Bonney Lake begon t normale leven weer en de volgende dag waren we ook alweer vroeg paraat op de Bonney Lake High School (BLHS).
ik heb mn klassen gekozen en ben daar eigenlijk heel erg gelukkig mee :

mijn school begint elke dag om 7.25 wat echt belachelijk is maar goed mijn rooster is :

7.25 - 8.25 Beginning Acting
8.30 - 9.30 Sociology of Media
9.35 - 10:35 Aerobics
10:40 - 11:40 Contemporary world history
11:40 - 12:10 lunch
12:15 - 1: 15 Spanish
1:20 - 2: 20 Engels

En zo ziet mijn dag er een beetje uit. Ik ben erg blij met m'n klassen en eigenlijk alle vakken stonden op mijn lijstje van wat ik wilde.

Dinsdag 28 augustus niet heel veel bijzonders gedaan.
Woensdag 29 augustus ook niet echt

en Donderdag zouden we naar Seattle gaan. We waren ons s'ochtends aan t voorbereiden toen mijn hostmom werd gebeld door mijn CR dat ik met spoed mijn ouders moest bellen.
Voor degene die dichtbij mij staan die weten wat er aan de hand is en we hebben ook gezamelijk besloten dat ik voorlopig gewoon hier blijf en dat we gaan zien hoe t verder verloopt.
De schok was iniedergeval erg groot maar we zijn toch naar Seattle gegaan en hebben onwijs veel leuke dingen gezien.

T begon met een tour door t industrieterein richting de stadions. daarna naar de waterfront waar een prachtig uitzicht over een deel van t meer is. Toen zijn we naar pike place market gegaan, geprobeerd het vis gooien te zien.. helaas moest ik t doen met een sausbusje dat werd gegooit. Bummer. Uiteraard naar de Gum wall geweest, wat is dat verschrikkelijk vies maar ook onwijs grappig om te zien. Toen door naar de first Starbucks. toen geluncht in the old spaghetti factory, de Skyline gezien vanuit Kerry Park. een tochtje gedaan door de wijk Fremont. The troll gezien en nog naar een sluis geweest ofzo. Toen uiteindelijk naar Dicks geweest en daar wat gegeten.

Vrijdag naar t ziekehuis geweest voor controle, dat was ook weer hele belevenis. uiteindelijk gewoon met de dokter gesproken, een dieetist en een sociale werkster. Voor mij gevoel was alleen de dokter al genoeg maar met nieuwe patienten gaat t nou eenmaal zo dat je iedereen moet ontmoeten. Gelukkig waren al m'n waarden redelijk goed, was ik nog niet aangekomen (gelukkig) en zag t er allemaal goed uit. Waarschijnlijk moet ik nog 1 keer terugkomen gewoon om te kijken hoe t gaat.

Zaterdags geskyped met m'n ouders, broertjes, opa en oma en nog meer mensen die zomaar in t beeld kwamen lopen. Erg gezellig en leuk om iedereen te zien en te spreken.
Daarna zijn we gaan winkelen omdat ik niet heel veel kleren en dingen mee kon nemen.

zaterdags heb ik ook voor t eerst kennis gemaakt met m'n buurjongen Alex. hij is 16 en loopt al 2 weken lang te kijken wie ik nou ben maar hij heeft het lef niet om naar me toe te komen, ik ben ook zo eng. hij is erg aardig, ookal durfde die nog steeds niet veel tegen me zeggen. Maar hij had al tegen zn moeder gezegt dat hij die 'nieuwe' wel even een lift naar school zou geven. Ben erg benieuwd of die dat wel durft uiteindelijk haha.

Gisterochtend mijn eerste Church ervaring. Je kan deze kerk ongeveer vergelijken met een praise dienst. Was ruim 25 minuten liedjes zingen en dan 35 minuten preek. WAs erg grappig om te zien dat mensen ook echt hun starbucks mee de kerk in nemen..

Daarna was er een Labor day party in lake tapps. waar een water slide baan was, een soort springkussen met water. en iedereen had een eigen carnaval game meegenomen. toen 2 uur lang spelletjes gespeelt. Er waren 2 spelletjes dat de kinderen pijlen kon gooien op de foto's van hun vaders. Een pie eating contest en als echte taartliefhebber kon ik dat natuurlijk niet aan m'n neus voorbij laten gaan. Helaas moest ik teveel lachen om te winnen.. bummer! Je kon also je haar laten verven met soort kleurhaarlak en ons fantastische spel Popalooza waar je met dartpijltjes balonnen kapot moest proberen te maken. Helaas zijn we 2e geworden met leukste spel maar toch erg leuk om meegemaakt te hebben.
In de avond nog lekker rond kampvuur gezeten terwijl de kinderen buiten op groot scherm een film keken en voor de rest gezellig gepraat en gelachen.

Veel mensen vragen me wat is nou t vreemste wat je tot nu toe hebt meegemaakt en dat is by far het moment toen we in de auto zaten en Eric (hostfather) vertelde dat hij nog even moest pinnen dus ik dacht oke naja die parkeert de auto gewoon en loopt naar een ATM (pinautomaat) maar nee hoor er bestaat dus serieus een ATM drive tru. zodat je vanuit je auto kunt pinnen. Ik heb geloof ik 2 minuten met m'n mond open gezeten want ik vind t nog steeds verschrikkelijk lui dat je nieteens je auto uitgaat om geld te halen.

voor de rest zijn amerikanen onwijs aardig. Sommige proberen me een beetje te beledigen en grapjes met me uit te halen om me zo beter leren kennen, andere zijn heel aardig en geinteresseerd. Amerikanen zijn een apart volkje maar ze zijn wel cool.

Nou dit verhaal is ook wel weer lang genoeg. Woensdag begint school, vind t onwijs spannend en eng maargoed eerste dag is maar 2 uurtjes dus dat moet te overleven zijn.

een paar mensen hadden ook al gevraagd waarop ze me nou konden bereiken en waar ik nou woonde

mijn amerikaanse nummer en waar ik op bereikbaar ben is (+1) 2532329251
en m'n adres is 12507 201st AVE CT E
Bonney Lake
WA 98391

Ik laat snel weer wat van me horen!
Kusje

Yvonne

Geweldig meis om te lezen wat je allemaal doet daar! Suc6 op school, komt zeker goed!
You're in our prayers. Knuf

Pieter vd B

Lekker blijven schrijven hoor!! leuk om te lezen waar je allemaal druk mee bent en sterkte he als het even moeilijk is.

mirjam v.d. berg

Lieve laura, leuk wat je daar allemaal meemaakt, je kijkt je ogen uit. Veel suc6 op school .Geniet er van.
Denk veel aan je nu er een moeilijke tijd is.
liefs, en een knuffel
Je tantetje :)

Martine

Fijn te horen dat je het leuk hebt joh!
Wat een belevenissen.
Ook hier denken we veel aan je, juist nu!
heel veel liefs,
Martine.

Harmke

Laura, ik vind je echt geweldig!!
Gaaf om te horen wat je allemaal ziet, ervaart en beleeft.. Geniet ervan en morgen veel plezier op je nieuwe school! ;)

Don't forget; 'Our God is Greater, Our God is Stronger ;)'

Harmke

Annemieke

Heeeé Laura,

T'is zo leuk om je verhalen te lezen en te horen wat je allmaal doet!! Heel veel plezier nog en ben benieuwd hoe je eerste schooldag wordt.

Have Fun!!

Opa

Ik ben trots op je.
Goed verslag.
God is groter dan tijd en afstand of omstandigheden.
Juist op moeilijke momenten zal Hij altijd bij je zijn.
God's zegen, ook voor je "kunst"ouders en de fam.

Gerlien

Gezellig verhaal, Laura. Leuk om je zo te volgen.Succes!